History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Facebook Twitter Rss
Utopia Podcast
Van Dirk Martens tot Thomas More: 1516-2016 enz...
Category: Literature
Location: Aalst
Followers (8)
Currently following. Unfollow
Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25
100x100_11234388
Berichten uit (E)Utopia: van Dirk Martens tot Thomas More & van 1516 tot 2016. Opgevangen in Aalst door het Onafhankelijk Radio...


by Utopia Podcast
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with PodOmatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
June 04, 2016 08:32 AM PDT

"Channel(l)ing" is een concentratie -en/of meditatietechniek waarmee een medium in contact probeert te treden met Hogere Entiteiten of de Geesten uit het Dodenrijk. Het maken van blackout poetry of stiftgedichten zorgt er net als automatisch schrift voor dat de ratio buitenspel wordt gezet en het on- en onderbewuste vrij spel krijgt. Patrick Bernauw (www.bernauw.com), nooit vies van een spiritistisch literair experiment, probeerde aan de hand van stiftgedichten contact te leggen met gene zijde. Hij deed dat al tijdens een performance in Beringen Mijn in september 2014 en perfectioneerde de techniek een paar jaar later, toen hij achter de geesten van Dirk Martens en Thomas More aan ging, en er het boek Eutopia/Blackout aan overhield.

Deze episode van de Utopia Podcast bestaat uit de live registratie van (een deel van) de performance in Beringen Mijn, gevat in een passend muzikaal kader door Fernand Bernauw (www.naami.be). Patrick Bernauw vertelt over zijn ervaringen met channeling technieken tijdens een literair utopische avond op 10 juni, 20 uur, in het Stedelijk Museum 't Gasthuys, Oude Vismarkt 13 in Aalst. Samen met zijn Eutopia/Blackout worden daar ook de boeken Berichten uit Utopia (door diverse cursisten van de literaire creatie Aalst) en Vogel-jong van Ellen Lanckman voorgesteld. De toegang is vrij en hierbij nodige wij ook u graag uit!

May 28, 2016 02:20 AM PDT

DUET VAN MOEDER EN DOCHTER

Het derde en laatste deel van het muziektheater Het Ware Verhaal van Calamity Jane - over de grootste leugenares van het (e)utopische Wilde Westen.

Teksten van Patrick Bernauw & Guy Didelez, muziek van Fernand Bernauw.

De volledige vertelling + alle liedjes kun je gratis beluisteren en downloaden in het 'virtueel museum':

http://izi.travel/nl/4c75-het-ware-verhaal-van-calamity-jane/nl

Het toneel- en musicalscript is verkrijgbaar in boekvorm:

http://www.mijnbestseller.nl/books/95767

En als ebook, o.a. bij Kobo, met gratis preview:

http://store.kobobooks.com/nl-nl/ebook/het-ware-verhaal-van-calamity-jane

May 20, 2016 09:12 AM PDT

DE BALLADE VAN WILD BILL HICKOCK

Het tweede deel van het muzikale toneelstuk, of de musical, Het Ware Verhaal van Calamity Jane - over de grootste leugenares van het (e)utopische Wilde Westen.

Teksten van Patrick Bernauw & Guy Didelez, muziek van Fernand Bernauw.

Deel 1, Wie gaat daar nu op avontuur? 

http://eutopia.podomatic.com/entry/2016-05-14T02_14_22-07_00

De volledige vertelling + alle liedjes kun je gratis beluisteren en downloaden in het 'virtueel museum':

http://izi.travel/nl/4c75-het-ware-verhaal-van-calamity-jane/nl

Het toneel- en musicalscript is verkrijgbaar in boekvorm:

http://www.mijnbestseller.nl/books/95767

En als ebook, o.a. bij Kobo, met gratis preview:

http://store.kobobooks.com/nl-nl/ebook/het-ware-verhaal-van-calamity-jane

May 14, 2016 02:14 AM PDT

HET WARE VERHAAL VAN CALAMITY JANE

DEEL 1: WIE GAAT DAAR NU OP AVONTUUR?

Amerika, de Nieuwe Wereld, de Far West... was voor Europeanen vier eeuwen lang een waar Eutopia. Deze musical op teksten van Patrick Bernauw & Guy Didelez en met muziek van Fernand Bernauw vertelt het 'ware verhaal' van de legendarische heldin, tevens grootste leugenares van het Woeste Wilde Westen: Calamity Jane. Aan een relatie met Wild Bill Hickock - nog zo'n mythe uit de Far West - hield zij een dochter over. Jane stond Janey echter af voor adoptie aan een rijke Engelse koopvaardijkapitein, met de bedoeling het meisje een beschaafde opvoeding te geven. Later wilde Calamity Jane haar dochter terug, maar zou die dochter haar onwaarschijnlijke moeder nog aanvaarden?

Gebaseerd op historische gegevens, gebracht met een ferme snuif vaak koldereske humor en een fikse dosis ambiance muziek (country, folk, rock, blues)… een onvervalste western in het Nederlands, nu in 3 delen te beluisteren en te downloaden op de Utopia Podcast. Deel 1 is getiteld: Wie gaat daar nu op avontuur? U hoort de stemmen van Patrick Bernauw (verteller), Frederika Schollaert (Calamity Jane), Ann Devuyst (Janey), Luc Borms (Wild Bill Hickock) en Lieve De Schepper (backing vocals) - Composities, productie, arrangementen & programming: Fernand Bernauw (www.naami.be) - mondharmonica: Luc Borms.

De toneelversie van dit verhaal, getiteld De Dochter van Calamity Jane, werd in 1997 bekroond met de Wim Verbeke Prijs voor Jeugdtheater. Vervolgens werd in een regie van Patrick Bernauw een eerste musicalversie geproduceerd, door Garamondi Teater in Geraardsbergen (1999), met in de hoofdrollen Frederika Schollaert en Ann Devuyst, en met live muziek. Tegelijk maakte Patrick Bernauw met zijn eigen gezelschap Compagnie de Ballade en onder de titel Het Ware Verhaal van Calamity Jane in een mengeling van muziek- en verteltheater een 'café chantant in western sfeer', ook wel een 'mini-musical' genoemd. Met een wisselende bezetting trok het gezelschap zo jarenlang door het Vlaamse land. Calamity Jane werd daarbij o.a. ook vertolkt door Amaryllis Temmerman, Wild Bill Hickock door de betreurde Dirk Biddeloo. Patrick Bernauw regisseerde daarna nog een muzikale theaterversie voor Nieuw Leven in Aalst, en een jongerenversie voor toneelgroep De Jongstleerende met muziek van de live band @Vundum.

U kunt de volledige audio productie Het Ware Verhaal van Calamity Jane beluisteren en downloaden in het 'virtueel museum' van izi.Travel: http://izi.travel/nl/browse/4c75a2c4-5297-4f7b-b236-c5d111f57114

OPVOERINGSRECHTEN MUSICAL/MUZIEKTHEATER (korte of lange versie)

Wie het toneelstuk of de musical wenst op te voeren, dient over de schriftelijke toestemming van de rechthebbenden te beschikken (verkrijgbaar via info@inter-actief.be) en te voldoen aan de opvoeringsrechten SABAM. Er is een musicalpakket beschikbaar, dat bestaat uit MP3's van de instrumentale en vocale versie van de liedjes + een theaterbrochure (Word document) voor een 'musical korte versie' en een 'musical lange versie'. Ze zijn verkrijgbaar aan 53 euro. Deze swingende western is uitstekend geschikt voor zowel toneelgezelschappen als secundaire scholen!

May 06, 2016 08:24 AM PDT

Check it out: http://www.naami.be

VOORINTEKENEN op BERICHTEN UIT UTOPIA en EUTOPIA/BLACKOUT

Zie ook: http://www.teambuildings.eu/2016/05/bue-015-berichten-uit-utopia.html

In de boekhandel kost het boek Berichten uit Utopia €20 en Utopia/Blackout €18, maar u kunt genieten van de vriendenprijs:

* van €18 voor Berichten Uit Utopia

* van €15 voor Eutopia/Blackout

* van €30 voor Berichten uit Utopia én Eutopia/Blackout (in dat geval krijgt u er nog geheel gratis een uniek stiftgedicht bovenop!)

Er is een voorwaarde aan verbonden: u komt de boeken ophalen op de boekvoorstelling-met-receptie van vrijdag 10 juni, om 20 uur, in het Stedelijk Museum ‘t Gasthuys, Oude Vismarkt 13 te Aalst.

Voorintekenen doet u door een mailtje te sturen naar vriendenprijsje@teambuildings.eu met duidelijke vermelding van uw naam, postadres en telefoon of mobiel nummer. En door €18 of €15 of €30 over te schrijven op het rekeningnummer van uitgeverij vzw de Scriptomanen: IBAN: BE 43 001693620101. Zodra u een mailtje hebt gestuurd en de betaling hebt gedaan, reserveren wij voor u een exemplaar. U zult op uw mailtje ook een automatisch antwoord ontvangen dat de voorintekening bevestigt. Let wel, deze wordt pas van kracht als de betaling is gebeurd vóór 21 mei 2016. Graag ook melden of u het boek al dan niet komt ophalen op de boekvoorstelling van 10 juni of na afspraak met een auteur.

April 30, 2016 05:05 AM PDT

Oudstrijder is een luisterspel monoloog geschreven door Matthias Roggen en gespeeld door Patrick Bernauw (www.bernauw.com) met muziek van www.naami.be. Het enige dat August nog wil, is niets doen. Een hele dag in de zetel bij het raam in het verre niets staren... Maar dan rukt Sofie, de dochter van zijn zus, hem uit zijn lethargie:

"Waarom, o waarom heeft hij in godsnaam toegezegd, hij weet het zelf niet. Hij wil helemaal geen oorlogsslachtoffers herdenken. Hij is er verdomme zelf een, en dat is al erg genoeg. Toch heeft hij beslist om te gaan, hij weet niet waarom. Het waarom van de dingen... het is hem in die 70 jaar allemaal een beetje ontgaan. Hij houdt zich niet bezig met dergelijke zaken. Hij wil niets doen, niets denken en vooral niet voelen. God, wat is dat moeilijk."

In het boek Berichten uit Utopia vindt u nog twee andere verhalen van Matthias: Eutopia en Gilles. Het boek kan in elke online boekhandel besteld worden, zoals ook bij Bol.com: http://winkel.bol.com/winkel/utopia_boekhandel/0/0/product/9200000057873012

In de boekhandel kost het boek 20 euro, maar u kunt genieten van de vriendenprijs van 18 euro als u het komt ophalen op de boekvoorstelling-met-receptie van vrijdag 10 juni, om 20 uur, in het Stedelijk Museum ‘t Gasthuys, Oude Vismarkt 13 te Aalst. 

Meer info: http://www.teambuildings.eu

April 23, 2016 02:19 AM PDT

Els Vermeir schreef een kleine trilogie van poëtisch-pamflettaire kritieken op de Utopia van Thomas More. De drie gedichten - Het pleidooi, De klaagzang en De aanklacht - werden door leerlingen van de Academie voor Podiumkunsten Aalst gebracht in een preekstoel (acteursregie: Mirjam Van Lith).

Wij richten graag een wedstrijd in voor toneelspelers (& andere komedianten), scholen en verenigingen om een flashmob te organiseren met een van de drie teksten. Volgens Wikipedia is een flashmob (Nederlands: 'flitsmeute') 'een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt.' Opdracht is dus een van de drie teksten op een zo origineel mogelijke wijze in scène te zetten op een publieke plaats in Aalst, als in een speaker's corner, op een zeepkist, enz... Van het resultaat maak je een video, die je op Youtube zet, en waarvan je ons de link toestuurt (eutopia@teambuildings.eu). De winnaar zal naar het eind van het (E)Utopisch Jaar, al dan niet virtueel/figuurlijk, in de bloemetjes gezet worden - maar ontvangt ook een zeer reëel utopisch boekenpakket... en verdient uiteraard eeuwige roem. Deadline inzendingen: 11 november 2016.

De teksten en een video vind je op http://www.teambuildings.eu/p/utopische-flashmobs.html

Muziek: Naami (http://www.naami.be)

Montage & realisatie: Patrick Bernauw (http://www.bernauw.com)

April 15, 2016 08:25 AM PDT

Deze aflevering van de Podcast Utopia gaat over een bekende legende van de Kluizekapel in Affligem, waarin een monnik - mediterend over de eeuwigheid - naar het wonderbaarlijke fluiten van een 'wondervogeltje' luistert, en de tijd even uit het oog verliest... 

Bij de podcast hoort een kleine quiz vraag, en die luidt als volgt: ‘Welk bekend lied werd door de Muzikale UFO achterstevoren gefloten? Geef de Nederlandse, Franse en Engelse titel van het lied.' Wie ons als eerste het juiste antwoord bezorgt (info@teambuildings.eu) ontvangt de gratis ebooks Van Galgenberg tot Duivelsput en Eutopia/Blackout.

Auteur Patrick Bernauw over De Muzikale Ufo van Affligem:
Dit was eigenlijk mijn inzending voor de Wedstrijd Beste Podcast van Radio 1: http://www.radio1.be/programmas/actueel/oproep-radio-1-zoekt-de-beste-podcast
Maar na rijp beraad heb ik de inzending teruggetrokken, en wel om deze drie zeer principiële redenen:
1./ Het wekt geen vertrouwen dat de deadline (17 april) en prijsuitreiking (5 mei, met live uitzending in de stadsbibliotheek van Gent) voor een wedstrijd uitgeschreven door een Huis van Vertrouwen worden geannuleerd, gewist of verdonkeremaand (schrappen wat niet past). En dat er pas na aandringen door ondergetekende een nieuwe deadline (1 oktober), maar nog steeds geen datum of plaats van prijsuitreiking in het wedstrijdreglement, zoals gepubliceerd op de website, worden opgenomen.
2./ Het wekt evenmin vertrouwen dat een reglementair via WeTransfer ingezonden concept en MP3 niet door ditzelfde Huis van Vertrouwen worden gedownload binnen de gestelde termijn, en op die manier komen te vervallen.
3./ Het wekt ten slotte geen vertrouwen dat het drie (3) volle dagen moet duren voor er een klaar en duidelijk antwoord komt van het Huis van Vertrouwen, op de vragen die rijzen in verband met de punten 1 en 2. Er blijken uiteindelijk geen duistere machinaties mee gemoeid - een mens zou al eens wat anders durven verwachten -, maar slechts geklungel van de bovenste plank.
Zo heeft het Huis van Vertrouwen eerst een datum en locatie voor prijsuitreiking en live uitzending vastgelegd, om pas daarna tot plaatsbezoek over te gaan en tot de conclusie te komen dat de locatie technisch niet geschikt was.
Evenzo heeft het Huis van Vertrouwen de interne procedure niet gecheckt, waardoor een inzending van WeTransfer uiteindelijk in de juiste postbus moest belanden, en blijkt daar technisch eveneens een en ander misgelopen. (De te winnen Radio 1 Prijs voor de Beste Podcast bestaat, geheel tussen haakjes, uit het budget om een audioreeks te maken, maar ook uit inhoudelijke en vooral technische ondersteuning.)
Mijn vertrouwen in het Huis van Vertrouwen is hiermee danig op de proef gesteld. Ik neem genoegen met de verklaringen die ik vandaag heb gekregen, maar blijf bij het intrekken van mijn inzending en laat mijn Muzikale UFO in de gegeven omstandigheden liever zingen in deze utopische contreien. Ook al omdat Thomas More in het eerste deel van zijn boek vooral de mistoestanden van zijn tijd hekelde - en dat hoeven niet noodzakelijk altijd de grote te zijn. Sans rancune, Patrick Bernauw - 15/04/2016 www.bernauw.com
April 09, 2016 02:51 AM PDT

Het Utopisch Museum is een artistiek jongerenproject, in een samenwerking tussen het Kunstonderwijs en de Poëziewerkgroep van Herzele, de klassen Literaire Creatie & Woord van de Academie voor Podiumkunsten van Aalst, en vzw de Scriptomanen met muziek van Fernand Bernauw (www.naami.be) en teksten van jeugdauteurs als Guy Didelez (www.guydidelez.be) en Patrick Bernauw (www.bernauw.com).

Met hun kunstwerken, gedichten en liedjes rond het thema "utopische verzamelingen" kan er in de gratis game app van Ojoo (vr)olijk gespeeld worden:

http://studio.ojoo.com/Games#/77cd32a5-b3d7-4f12-ae21-d2ee372f9203

Maar er is (nog) meer:

De Verbeeldingsroute op vrijdag 15 april 19.30u

Een wandeling langsheen stukjes kakelverse beeldende kunst telkens opgefleurd met versgebakken proza en poëzie. Op vrijdagavond 15 april wordt de Verbeeldingsroute vrolijk geopend met een geanimeerde groepswandeling. De leerlingen van de afdeling Woord van de Academie gidsen u die avond graag langsheen de Herzeelse middenstanders die hun vitrine wilden lenen voor dit project. Ze brengen u bovendien telkens vol overgave de geselecteerde teksten. Wie een avond mee wil wegdromen bij stukjes artistiek plezier, is omstreeks 19.30u welkom aan de Wattenfabriek (Solleveld 35, Herzele) waar de wandeling zal starten. Werken en poëzie van de Verbeeldingsroute blijven hierna nog tot 1 mei te bezichtigen in het centrum van Herzele.

April 02, 2016 03:04 AM PDT

'Elke bokaal heeft zijn eigen verhaal, je denkt er met weemoed aan terug. Je ogen blijven hangen bij het begin van de rij en je voelt meteen weer die opwinding van toen, je eerste keer. Je was nog jong toen, nauwelijks ouder dan het meisje dat om je heen draaide. Maar wat had je genoten. Het beest in jou, wiens bestaan je zelfs niet had vermoed, was ontwaakt. Het zou nooit meer opnieuw inslapen.'

De perfecte verzameling is een mini griezel thriller van en met Katherine Muylaert

gerealiseerd door Patrick Bernauw (http://www.bernauw.com)

en de afdeling Literaire Creatie van de Academie voor Podiumkunsten, Aalst (http://www.woordaanslag.blogspot.be).

Productie http://www.teambuildings.eu - met de steun van Erfgoedcel Denderland en de Vlaamse overheid.

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes