History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Facebook Twitter Rss
Mysterieus België
Het is de fictie van onze fantasie die de werkelijkheid maakt tot wat ze is...
Category: History
Location: Aalst, Belgium
Followers (29)
Currently following. Unfollow
Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto
100x100_12636401
PATRICK BERNAUW schreef en schrijft romans, verhalen, essays, toneelstukken en scenario's, zowel voor volwassenen als voor de j...


by Patrick Ber...
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with Podomatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
October 30, 2018 09:01 AM PDT

In 1949 verklaarde Leonie Van den Dijck uit Onkerzele, een dorpje bij Geraardsbergen, dat haar lichaam na haar dood niet tot ontbinding zou overgaan. Eerder had de zieneres van Onkerzele al verschijningen van de Maagd Maria gehad, waren er om haar heen UFO-fenomenen opgetreden, en had ze onder andere voorspeld dat koning Albert vermoord zou worden. De officiële versie van de feiten met betrekking tot de dood van de Ridder-Koning, in februari 1934, in Marche-les-Dames, werd al van in het begin betwist. Een ongeval kan het onmogelijk geweest zijn. Werd Albert I dan het slachtoffer van een passioneel drama? Of van een politiek complot? Het spoor dat schrijver Patrick Bernauw volgde in zijn meest recente boek over de kwestie (Het Illuminati Complot) leidt naar de Rex-beweging van Léon Degrelle... Verwacht u niet aan een saaie lezing, maar eerder aan een passioneel vertelde historische thriller...

Dit is de live registratie van een lezing die Patrick Bernauw hield in oktober 2018 voor een Probus club in Balen. Wil je Patrick Bernauw ook bij jou in de huiskamer, voor de vereniging, in de bibiotheek, op school... uitnodigen? Stuur dan een mailtje naar patrick.bernauw@skynet.be 

October 01, 2018 06:55 AM PDT

Op 7 september 2018 deed Patrick Bernauw een tryout van het verteltheater De VossenStreken van Reynaert aan de Tafel van Elise, in Erembodegem-Dorp. Omdat de tryout binnen de kortste keren volzet was, deed hij er nog een tweede opvoering bovenop, op 30 september.

Aan De Tafel van Elise viel vanaf dat moment veel literair, theatraal en muzikaal lekkers te beleven, in een gezellige huiskamersfeer. En Patrick trekt met zijn Reynaert verhaal op toernee, naar scholen, verenigingen, organisaties... of ook gewoon bij jou thuis. Alle info: patrick.bernauw@skynet.be   

Je vindt De Tafel van Elise hier: http://www.facebook.com/soetebekje

En Patrick Bernauw daar: http://www.bernauw.com


September 17, 2018 07:03 AM PDT

 

Deze aflevering van Mysterieus België maakt deel uit van een gezelschapsspel dat je overal kunt spelen, maar als je het in Vielsalm doet, krijgt het een meerwaarde... want daar speelt een en ander zich af. Meer info over Mysteries van de Macralle vind je hier: 
http://www.stadsspel.org/search/label/Mysteries%20van%20de%20Macralle
Ontsluier de Mysteries van de Macralle  met een aantal paranormaal onderzoekers (of teams van paranormaal onderzoekers) naar keuze. Geschikt voor spelers van 8 tot 88 jaar. Met dank aan Charles Legros en de Sprookjes & Legenden uit de Haute Ardenne).

 

Tekst & Scenario: Patrick Bernauw

July 06, 2018 05:27 AM PDT

Tot 18 augustus 2018 kon je een Ufolische Quiz spelen in Mysterieus België en er ook een leuke prijs mee winnen. Wat moest je daarvoor doen? Deze podcast aflevering downloaden en antwoorden op 4 vragen: 

1./ Welk satanisch muziekstuk zoeken we?

2./ Uit welk vervloekt werk komt dit? We zoeken de titel en de naam van de auteur.

3./ Waarover gaat dit raadsel?

4./ De naam van het spook is?

De prijs is weggegeven, de quiz kun je nog steeds spelen. Oplossingen vind je hier:

https://stadsspelen.blogspot.com/2018/07/de-ufolische-mysterieus-belgie-quiz.html


 


June 02, 2018 03:31 AM PDT

Ongetwijfeld heb je al gehoord van de Bermuda Driehoek, maar in de streek van Vielsalm bevindt zich een gelijkaardige 'Driehoek van de Macralle'. Hier doen zich allerlei paranormale fenomenen voor, te wijten aan de activiteiten van de beruchte heks, of macralle, Gustine Maka. Als tovenares had zij de zwarte magie bestudeerd, en zo had ze ontdekt dat de wezens uit de sagen en de legenden méér waren dan alleen maar 'schepsels van de geest'. Waarin miljoenen mensen eeuwenlang hadden geloofd, kon dankzij zekere toverdranken, geheime rituelen en formules een zeer zichtbare, zelfs tastbare vorm aannemen… Gustine Maka was erin geslaagd de feeën en kabouters uit vroeger tijden uit hun winterslaap te doen ontwaken, maar ze had ook kwelgeesten en spoken, weerwolven en demonen tot nieuw leven gewekt. Gelukkig wist de later heilig verklaarde Gengoux, lang geleden, de Wezens der Duisternis te bezweren. Maar nu er bijna 1313 jaren zijn verstreken, staan zij op het punt nogmaals te ontwaken…
Slaag jij erin contact te leggen met boven-, buiten- en onderaardse creaturen en de Mysteries van de Macralle te ontsluieren? Ben jij bereid daarvoor de taal van de zwarte magiërs te leren, die niet alleen gebruik maakt van woorden, maar ook van geluidstrillingen –en golven, van klankpatronen en van muziek? Schrik jij er ten slotte niet voor terug de strijd aan te binden met Gustine Maka & haar Wezens der Duisternis, en ze met de gepaste formule opnieuw te doen inslapen? Daarvoor heb je deze geluidsopnames nodig, die ons - enigszins gestoord, ongetwijfeld - wisten te bereiken vanuit de Vierde Dimensie, en een ebook of PDF. Je kunt thuis aan het experimenteren slaan, of uiteraard ook ter plaatse in Vielsalm.

Voor alle downloads (audio) en meer info: 

http://audiotheater.bandcamp.com/album/de-driehoek-van-de-macralle

Ebook/PDF met draaiboek & oplossingen: info@inter-actief.be

Veel plezier met dit teambuilding spel in Mysterieus België! 

(Scenario: Patrick Bernauw - Muziek: Fernand Bernauw)

May 19, 2018 02:44 AM PDT

Isabel Danst (met de Duivel in Brussel - tekst & zang Patrick Bernauw, muziek Fernand Bernauw)

Brugge (een gedicht  van Guido Gezelle dat vertelt waarom de Heilige Graal in deze stad te vinden moet zijn - voordracht: Anton Cogen)

De Onthoofdingsbrug (Gent is een vat vol sagen & legenden, dit is er één van - tekst Patrick Bernauw, muziek Fernand Bernauw, zang Amaryllis Temmerman)

De Muzikale Ufo van Affligem (geschreven en verteld door Patrick Bernauw, muziek Fernand Bernauw)

Want de Engel zal komen (tekst Patrick Bernauw, muziek Fernand Bernauw & Luc Borms, gezongen door Luc Borms)

 


May 04, 2018 05:13 AM PDT

De figuur van Reynaert de Vos is geen onbekende, zeker niet in het Waasland. Al vanaf de 13de eeuw, toen hij in de middelnederlandse literatuur zijn opwachting maakte in het dierenepos ‘Van den vos Reynaarde’, houdt hij de Wase polders in de ban. Vanaf 5 mei tot en met 30 september 2018 kon je Reynaert nog beter leren kennen door middel van een fietstocht uitgezet over 40 kilometer door de polders van het Waasland tot in Hulst. Onderweg kon je vijf thematentoonstellingen bezoeken.

In het kader van dit project ('Vossen') maakte Patrick Bernauw samen met Katharina Van Cauteren en Rik Van Daele een 21ste eeuwse hervertelling van de Reynaert. Zij grepen terug naar de 'ongekuiste' versie, de oer-Reynaert, en verwerkten - zoals het ooit ook de bedoeling was - tal van actuele, satirische knipogen in het dierenepos, waarin zoals vanouds nog steeds een loopje wordt genomen met de normen en waarden van de(ze) tijd. Tot scha en schande van Bruun de Beer, Canteclaer de Haan, Grimbeert de Das, Tibeert de Kater... en koning Nobel uiteraard. 

Deze aflevering van de podcast Mysterieus België bevat een opname van het eerste deel van de vertelling, gebracht door Patrick Bernauw. Er wordt gebruik gemaakt van een liedje, gezongen door Yves Bondue, waarvoor Patricks broer Fernand de muziek schreef en waarvan de tekst een bewerking is van De Ballade om Genade van François Villon. 

Patrick wil de Reynaert integraal op de planken brengen, en dat kunnen ook de jouwe zijn. Alle info: patrick.bernauw@skynet.be 

April 27, 2018 01:46 AM PDT

 

Zondag 22 april 2018, Erfgoeddag. In de Sint-Martinuskerk van Aalst kunnen bezoekers hun favoriete erfgoedverhaal kiezen. Met behulp van levensgrote, kartonnen figuren en bijhorende geluidsboxen worden de bezoekers door de kerk geleid. Bij elke figuur krijgen zij een verhaal te horen, geschreven door cursisten van de afdeling Literaire Creatie van de Academie voor Podiumkunsten, Aalst. Ze deden hun docent Patrick Bernauw in de huid kruipen van een merkwaardig personage, "de Bewaarder van de Sint-Martinuskerk"...
Geleid door deze verhalen kun je nu zelf op ontdekkingstocht trekken, en de schatten van de Sint-Martinuskerk ontdekken. Je kunt de zes verhalen apart (en gratis) downloaden op smartphone of tablet... en wel hier:
Of je kunt ze in deze aflevering van de Podcast Mysterieus België in één keer beluisteren, in het kader van een rondleiding door Julie De Smedt, en met muziek van Fernand Bernauw.

De volgende items komen aan bod:
De Brand van 1947. Deze oproep over de grenzen van tijd en ruimte heen kun je waar dan ook beluisteren in de kerk, of zelfs in heel Aalst (en daarbuiten). Tekst: De Gazet van Aalst.
Rubens en het Altaar van de Heilige RochusGa nu op zoek naar dit Vlaamse topstuk, dat ooit gestolen werd door de Franse Revolutionairen en dat men later dan weer dacht te verkopen aan een Amerikaanse miljonair om de restauratie en voltooiing van de Sint-Martinuskerk te financieren... Tekst: Patrick Bernauw.
De Bakkersgilde. Het Altaar van de Heilige Autbertus eert ons aan het edele ambacht van de bakker, die voor ons dagelijks brood zorgt... Tekst: Glenn Govaert.
Met Daens op de Preekstoel. Priester Daens behoeft nauwelijks nog een introductie... Zoek de plek waar hij zijn beruchte vlammende preken hield... Tekst: Matthias Roggen / Een pamflet van de Daensisten over de levensduurte in 1913.
Het graf van Dirk Martens. Ligt hij nu wel of niet hier begraven? Kwestie dat je zou weten waar hem om te draaien in zijn graf... Tekst: Nele Bruynooghe.
Sint-Martinus en de Fontein van de Eeuwige JeugdOoit bij stilgestaan hoe Sint-Martinus erin slaagt eeuwig een oude man met lange witte haren en baard te blijven? Tekst: Wannes De Craene.

April 17, 2018 01:18 AM PDT

In dit muzikale audio drama ontbinden Anton Cogen (stem), Fernand Bernauw (muziek) en Patrick Bernauw (tekst) al hun duivels. Het griezelverhaal maakte oorspronkelijk deel uit van een muzikaal moordspel, Mysteries van het Duivelsteen (2005). Patrick Bernauw publiceerde in hetzelfde jaar ook de korte magisch-realistische roman Duivelsteen over de vele legenden rond dit middeleeuwse gebouw in het hartje van Gent, hier nog verkrijgbaar (ook als ebook):

http://www.scriptomanen.org/2013/02/duivelsteen-ebook-van-patrick-bernauw.html

"In zijn sombere kasteel Duivelsteen brengt Gerard de Duivel zijn dagen door met braspartijen en gruweldaden. Algauw krijgt het Duivelsteen in Gent de naam behekst te zijn. Geen wonder dat het later een tehuis voor krankzinnigen wordt. Een van hen schrijft koortsachtig alle verhalen over het Duivelsteen op..."

March 30, 2018 05:50 AM PDT

Een urban legend, een spookverhaal, een griezelballade... in een Nederlandstalig blues gegoten. Een road song, waarin de hoofdpersonages terugkeren tot Asse. Tekst & creepy stem: Patrick Bernauw. Programming & speciale effecten: Naami. Zang: Luc Borms.

Spookrijders is ook een roman van Patrick Bernauw, oorspronkelijk verschenen in 1997, en nu nog beschikbaar als ebook. Zie o.a. de blog Mysterieus België, en wel hier:  

http://stadsspelen.blogspot.be/search/label/Asse

Wil je Patrick Bernauw deze en andere urban legends of sterke verhalen horen vertellen? Stuur hem dan een mailtje: patrick.bernauw@skynet.be

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes