History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Facebook Twitter Rss
Mysterieus België
Het is de fictie van onze fantasie die de werkelijkheid maakt tot wat ze is...
Category: Literature
Location: Aalst, Belgium
Followers (25)
Currently following. Unfollow
Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25
100x100_12636401
PATRICK BERNAUW schreef en schrijft romans, verhalen, essays, toneelstukken en scenario's, zowel voor volwassenen als voor de j...


by Patrick Ber...
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with Podomatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
March 23, 2018 08:08 AM PDT

Deel 2 van Leonie Van Den Dijck, Zieneres van Onkerzele zoomt in op de voorspellingen die "Nieke" gedaan heeft over het koningshuis: het dodelijk ongeval van koningin Astrid en de moord op Albert I. Deze laatste voorspelling kon slechts in 1 hoofdstuk behandeld worden van het boek dat Patrick Bernauw en Guy Didelez in 1993 over de zieneres van Onkerzele publiceerden onder de titel Het Orakel Ontgraven. Nog in datzelfde jaar verscheen evenwel de historische faction thriller De Moord op Albert I, in 1999 herwerkt tot Het Februaricomplot. In 2008 publiceerde Patrick Bernauw het "definitieve" boek over de zaak, waarin zowel de ware geschiedenis van Leonie als die van het moordcomplot op de koning uitvoering werden behandeld: Het Illuminati Complot.

De paperback is hier verkrijgbaar, het ebook hier. (Het ebook is een van de vele cadeautjes die je krijgt als je sponsor wordt van Mysterieus België via Patreon.)

Meer info op de website van Patrick Bernauw: http://www.bernauw.com/2018/03/leonie-van-den-dijck-de-zieneres-van.html

Voor een lezing/vertelling over een thema van of een stadswandeling/stadsspel in Mysterieus België, stuur een mailtje naar patrick.bernauw@skynet.be

March 09, 2018 04:39 AM PST

In 1993 publiceerden Guy Didelez en Patrick Bernauw Het Orakel Ontgravenhet boek over de eenvoudige volksvrouw uit Onkerzele bij Geraardsbergen, aan wie in 1933 de Maagd Maria verscheen, die het middelpunt werd van Zonnewonderen - we zouden het nu UFO-fenomenen noemen -, die het dodelijk ongeval van koningin Astrid zou voorspeld hebben en de moord op koning Albert (I), en nog zoveel meer. Klap op de vuurpijl was haar voorspelling, in 1949, vlak voor haar dood, dat haar lichaam niet tot ontbinding zou overgaan. In 1972 werd zij opgegraven, in het bijzijn van een paar cameraploegen, en ziedaar...

De ongelooflijke geschiedenis van Leonie Van Den Dijck werd de aanleiding voor een aantal boeken over 'de moord op Albert I', waarvan het meest recente Het Illuminati Complot is. De paperback is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en wel hier; het ebook vind je hier

Het ebook is een van de vele cadeautjes die je krijgt als je sponsor wordt van Mysterieus België via Patreon.

Alle info over deze geschiedenis op de website van Patrick Bernauw:

http://www.bernauw.com/2018/03/leonie-van-den-dijck-de-zieneres-van.html

Voor een lezing/vertelling over een thema van of een stadswandeling/stadsspel in Mysterieus België, stuur een mailtje naar patrick.bernauw@skynet.be 

March 02, 2018 01:32 AM PST

Slotaflevering van De Zaak Louis XVII, over de Franse troonopvolger die tijdens de Revolutie mogelijk is ondergedoken in het Waasland. Hij zou de identiteit hebben aangenomen van Franciscus Rombaut, molenbouwer (in o.a. Sluis). 

Fotodossier van De Zaak Louis XVII op de blog Mysterieus België - met o.a. info over het stadsspel Het Fortuin van de Bourbons. De roman De Zaak Louis XVII van Patrick Bernauw is verkrijgbaar als paperback en ebook.

Sponsor de Podcast Mysterieus België via de Patreon Pagina van vzw de Scriptomanen.  

Tekst & Stem: Patrick Bernauw

Muziek: Fernand Bernauw 

Zang: Yves Bondue

Voor een lezing/vertelling over een thema van of een stadswandeling/stadsspel in Mysterieus België, stuur een mailtje naar patrick.bernauw@skynet.be 

February 23, 2018 02:05 AM PST

Dit is de Podcast Mysterieus België, Episode 2. Patrick Bernauw geeft nog steeds een stem aan Jules De Raedt, de Gentse zeeman die beweert een afstammeling te zijn van Lodewijk XVII, de troonopvolger die niet gestorven is in de Tempelgevangenis van Parijs, in de nasleep van de Franse Revolutie. De waarheid is, dat hij vluchtte naar het Waasland en onderdook als Frans Rombaut... Zijn nakomelingen maken niet alleen aanspraak op de Franse troon, maar ook op het fortuin van de Bourbons...

 Fotodossier van De Zaak Louis XVII op de blog Mysterieus België - met boek en stadsspel (van Florenville en Orval tot Montmédy, Frankrijk) Het Fortuin van de Bourbons.

Wenst u uw sympathie te betuigen aan de Podcast Mysterieus België, eventueel een sponsor te worden of misschien zelfs een heuse mecenas? Dat kan via de Patreon Pagina van vzw de Scriptomanen,(http://www.patreon.com/scriptomanenvoor een paar euro's per maand. Behalve onze eeuwigdurende dankbaarheid ontvangt u dan ook tal van interessante uitgaven, producties, ebooks uit Mysterieus België. 

Tekst & Stem: Patrick Bernauw  

Muziek: Fernand Bernauw (www.naami.be)

Zang: Yves Bondue

Voor een lezing/vertelling over een thema van of een stadswandeling/stadsspel in Mysterieus België, stuur een mailtje naar patrick.bernauw@skynet.be 


February 16, 2018 08:41 AM PST

Mysterieus België, Episode 1

Patrick Bernauw opent een nieuwe Podcast serie Mysterieus België met een driedelige reeks naar zijn gelijknamige boek "De Zaak Louis XVII", oorspronkelijk in 2012 verschenen bij Manteau, ook verkrijgbaar als ebook.

Meer informatie en fotodossier hier!

(http://stadsspelen.blogspot.be/2018/02/podcast-mysterieus-belgie-start-met-de.html)

Dook de zoon van Louis XVI en Marie Antoinette, het onthoofde Franse koningskoppel, werkelijk onder in Vlaanderen, en bevinden zijn nakomelingen zich nog steeds onder ons? In deze magisch-realistische 'faction' thriller wordt onder meer het levensverhaal verteld van Jules De Raedt, de Gentse zeeman die mogelijk een afstammeling was van Louis XVII...  

Tekst & Stem: Patrick Bernauw  (www.bernauw.com)

Muziek: Fernand Bernauw (www.naami.be)

Zang: Yves Bondue

Voor een lezing/vertelling over een thema van of een stadswandeling/stadsspel in Mysterieus België, stuur een mailtje naar patrick.bernauw@skynet.be 

Meer info over een stadsspel, voor u georganiseerd en met Patrick Bernauw als spelleider: www.stadsspel.be

Meer info over een doe-het-zelf pakket voor een stadsspel: www.stadsspel.org

February 09, 2018 07:38 AM PST

In Utopia vinden ze het onbegrijpelijk dat een overledene in de hemel niet de vrijheid zou hebben om te gaan en te staan waar hij of zij dat wil. De Utopiërs geloven dat de doden tussen de levenden rondlopen om hun woorden en daden te observeren...

Een merkwaardige boodschap werd gechanneled door Yoline Van De Keere en tot ons gebracht met de hulp van nog twee andere mediums, die in een verenigde trance gingen: Wannes De Craene en Glenn Govaert.

Gedurende onze experimenten, capteerden wij bovendien een aantal EVP's (EVP = Electronic Voice Phenomenon), ongetwijfeld afkomstig uit Utopia, van boodschappen die eerder al door Patrick Bernauw werden gechanneled met behulp van 'blackout poetry'.

"Come to life, M! Mystify them!"

Regie: http://www.bernauw.com
Muziek: http://www.naami.be
Productie: http://www.teambuildings.eu

March 31, 2017 07:21 AM PDT

In het hart van Aalst verrijst een uniek gebouw genaamd Utopia, waarin de Academie voor Podiumkunsten en de bibliotheek vanaf de zomer van 2018 samen gaan leven in een tintelende synergie: 'Boekenrekken naast een danslokaal … waarom niet?' Een uniek concept, mogelijk gemaakt door innovatieve architectuur.

Op 31 maart 2017 werd de eerste steen gelegd, of beter: werd een tijdscapsule ingegraven, gevuld met voorwerpen die het erfgoed van Aalst ook in de toekomst in de kijker willen zetten. Via een Facebookpagina, en met de stembriefjes in de bibliotheek en de academie werden 641 stemmen uitgebracht. Zo beslisten de Aalstenaars dat de film De helaasheid der dingen, het boek Oilstjersen Diksjoneir en de dvd van de muziek- en dansvoorstelling Midzomernachtsdroom op de bouwwerf van Utopia naar de toekomst zouden reizen, samen met een pak kindertekeningen en brieven van de collegeleden. En de toekomst, dat is 2084 - wanneer het hoekgebouw 150 jaar bestaat en drukker en uitgever Dirk Martens 550 jaar overleden zal zijn (hij drukte in 1516 het beroemde boek Utopia van Thomas More).

Uiteraard mocht de Podcast Utopia niet op het appèl ontbreken. Wij waren erbij en legden ook de toespraken van de burgemeester Christoph D'Haese en schepen Karim Van Overmeire vast voor het nageslacht...

Meer info over Utopia op de Facebookpagina:

http://www.facebook.com/UtopiaAalst

De website:

http://utopia-aalst.be/

September 17, 2016 03:06 AM PDT

Op 10 juni 2016 werd in het Stedelijk Museum 't Gasthuys in Aalst het boek Berichten uit Utopia voorgesteld, het orgelpunt (en einde) van het utopische voorseizoen 2016.

Bij die gelegenheid gaf Patrick Bernauw (http://www.bernauw.com) een lezing over zijn ervaringen met "blackout poetry channelings", synchroniciteit en... de Geest van 't Gasthuys!

Muziek van Naami: http://www.naami.be (Variatie op Heer Halewijn).

Meer spiritisme in de Game App Een Geest in 't Gasthuys:

http://studio.ojoo.com/Games#/077fdd56-c092-46c6-b489-ccf56bf9d0a6

En in de City Game App Utopia in Aalst:

http://studio.ojoo.com/Games#/98c3a8fe-0a36-4299-929a-92d59adcf020

January 31, 2016 12:31 AM PST

Begin januari 2016 trof de Erembodegemse auteur Patrick Bernauw een katern stiftgedichten (blackout poetry) aan in de Sint-Martinuskerk van Aalst, bij het graf en de gedenkplaat van Dirk Martens. De uitgewiste teksten lijken - toevallig of niet - te verwijzen naar de Utopia van Thomas More, in 2016 vijfhonderd jaar geleden van de drukpersen van Dirk Martens gerold. Blijkbaar is een anonieme scribent uit Utopia erin geslaagd, op een of andere nog onduidelijke wijze, in ieder geval over de grenzen van tijd en ruimte heen, "berichten uit Utopia" het licht te doen zien in deze geschrapte teksten...

Blackout teksten & stem: Patrick Bernauw - http://www.bernauw.com

Meer blackout teksten: http://www.bernauw.com/2016/03/nieuwe-boek-met-essay-en-stiftgedichten.html

Geluid & muziek: Naami - http://www.naami.be

Productie: http://www.teambuildings.eu - vzw de Scriptomanen, met de steun van de Erfgoedcel Denderland en de Vlaamse overheid.

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes